Preşcolarii şi elevii rămân fără miere


miere
Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, dreptul preşcolarilor şi elevilor din clasele I -IV din învăţământul de stat şi confesional de a primi miere de albine ca supliment nutritiv va fi suspendat pe întregul an 2015, cu argumentul necesităţii unor economii la buget.

În anul 2015 se suspendă aplicarea prevederilor Legii 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional“, se arată în proiect.

Legea nr. 509/2006 prevede că pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi confesionale cu program normal de 4 ore, precum şi pentru elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional este acordată gratuit miere de albine, în limita unei cantităţi de 60 g/copil/săptămână.

În prezent, preşcolarii şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional mai primesc lapte şi corn, precum şi mere, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli.