Modificări în educație


images (5)Potrivit Ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, a fost supus dezbaterii publice un proiect de ordonanță pentru modificarea Legii educației publicată în Monitorul Oficial nr. 18 din 10 ianuarie 2011.

Modificările propuse în proiectul de act normativ vizează trecerea clasei a IX-a înapoi la liceu, și facilităţi pentru cadrele didactice în privinţa examenului de titularizare.

Remus Pricopie, a explicat că prin introducerea sistemului de cinci clase în învăţământul primar, patru în cel gimnazial şi patru în liceu, cu învăţământ obligatoriu până în clasa a X-a, se ajunge la un învăţământ obligatoriu de 11 ani, ceea ce este un plus, deoarece este adăugată clasa pregătitoare.

Un alt obiectiv ar fi ca începând cu 2015, frecventarea de către copii a grupei mari de la grădiniţă să fie obligatorie, iar ulterior, pe măsură ce grădiniţa este consolidată, aceasta să devină obligatorie de la 4 ani.

În ceea ce privește facilităţile pentru cadrele didactice în privinţa examenului de titularizare, persoanele ce au susținut examenul de titularizare vor avea posibilitatea sa foloseasca rezultatele acestui examen pentru titularizare timp de 6 ani, cu 3 ani mai mult decât este prevăzut la moment în Legea educației.