Categories
Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Proiect de lege ce vizează ajutorarea familiilor numeroase

tineri elevi studentiConform declaraţiilor parlamentarilor UDMR Korodi Attila şi Tanczos Barna, au început demersurile pentru elaborarea unui proiect de lege ce vizează ajutorarea familiilor numeroase, prin diverse măsuri fiscale.
Deputatul UDMR a precizat că se doreşte modificarea Codului Fiscal, în sensul în care familiile cu mulţi copii şi care sunt active în societate să aibă dreptul la anumite deduceri fiscale din impozitul pe venit.
De asemenea, Korodi Attila a mai adăugat că se poartă discuţii cu composesoratele pentru acordarea unor burse de studii pentru elevii din familiile numeroase, care vor să urmeze studii universitare.
“Societatea din România trebuie să devină o societate în care familia cu trei sau mai mulţi copii este un model. În momentul de faţă scăderea demografică din România (…) este o problemă foarte mare, care va avea efecte imediate, dar şi pe termen lung în ceea ce priveşte sustenabilitatea sistemelor de pensii, a creşterii economice, a dezvoltării ţării, în general. De aceea, o schimbare de mentalitate este extrem de importantă”, a susţinut Tanczos Barna.