Categories
Proiecte şi propuneri legislative Ştiri

Legea privind revizuirea Constituţiei – respinsă

download (4)
Camera Deputaţilor a respins proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei României, iniţiat de Administraţia Prezidenţială în 2011 şi preluat de PDL.

Proiectul de lege a primit 259 de voturi “împotrivă”, 41 “pentru” şi 18 abţineri.

Înaintea votului, deputatul Mircea Toader (PDL) a spus că grupul său parlamentar va susţine acest proiect, pentru a respecta ceea ce şi-a dorit electoratul prin votul pe care l-a dat cu ocazia referendumului.

“Grupul parlamentar PDL trebuie să respecte ceea ce a hotărât poporul prin referendum. Noi am susţinut în iniţiativa de modificare şi revizuire a Constituţiei 300 de parlamentari şi o singură Cameră, acela este punctul pe care dumneavoastră pe fond îl veţi da astăzi. Dacă nu sunteţi de acord cu raportul de adoptare care prevede în mod expres acest lucru, înseamnă că ceea ce a hotărât poporul prin acel referendum pe care dvs. îl contestaţi public, dar nu poate fi contestat nici măcar juridic, vă veţi asuma acel vot. Noi susţinem această poziţie, o susţinem şi în comisia constituită pentru revizuirea Constituţiei. Considerăm că două Camere sunt mult prea mult pentru efectul legislativ pe care îl are Parlamentul, pentru modalitatea în care sunt împărţite atribuţiile celor două Camere şi aveţi foarte clar răspunsul – sunt foarte multe legi care trec tacit de la o Cameră la alta, iar cea care e decizională întotdeauna modifică cum doreşte ea. Pe de altă parte, faptul că noi marţea cam închidem activitatea în Parlament dovedeşte că şi 500 câţi suntem noi acum sunt foarte mulţi, cred că numărul de 300 este suficient pentru un Parlament care să îşi facă cu adevărat rolul de legislativ”, a declarat deputatul.