Ambasadorul Olandei interesat de calendarul implementării codurilor


images51Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, pe 7 februarie, a primit  vizita ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel.
În cadrul întâlnirii, ambasadorul Olandei în România, Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, s-a arătat interesat de calendarul implementării codurilor şi de demersurile MJ, pentru a asigura intrarea în vigoare la datele anunţate.
Ministrul Justiţiei a prezentat măsurile luate de Guvern în cursul anului trecut, precum şi pe cele planificate pentru acest an, în cadrul mai larg al Memorandumului privind pregătirea sistemului judiciar pentru intrarea în vigoare a noilor Coduri, adoptate în septembrie 2012. Cei doi oficiali au discutat despre îmbunătăţirea laturii de cooperare care trebuie să caracterizeze legăturile dintre România şi Comisia Europeană, pe de o parte şi statele membre UE, pe de altă parte.
În acest context ambasadorul şi-a manifestat întreaga deschidere pentru derularea de proiecte de colaborare între cele două state, de natură a determina înregistrarea de progrese substanţiale în vederea îndeplinirii tuturor condiţionalităţilor MCV.
Cu privire la perspectivele financiare, Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel a agreat ideea ca justiţia să figureze printre domeniile beneficiare de fonduri europene. Realizarea unei infrastructuri solide a statelor membre UE este condiţionată de o bună infrastructură a sistemelor judiciare.