Vrei să-ţi faci casă la ţară?


casa la tara

Parlamentarii au adoptat ieri o propunere legislativă pentru modificarea Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.

Comisia pentru administraţie a transmis plenului un raport în care se apreciază că pentru întemeierea unei gospodării în mediul rural trebuie avute în vedere şi unele aspecte ce ţin de lipsa reţelelor de alimentare curentă cu apă şi gaz, lipsa reţelelor de canalizare sau de prezenţa unor animale pe lângă casă.

Toate aceste aspecte presupun, pe lângă construcţia propriu-zisă casei, şi prezenţa unor anexe gospodăreşti pentru animale, construcţii pentru adăpostul furajelor, drumuri de acces etc. Cumulate, toate aceste lucruri fac insuficientă suprafaţa de 500 de metri pătraţi acordată, în prezent, prin Legea 15/2003 pentru construirea unei locuinţe în mediul rural.

Astfel, s-a decis ca suprafeţele care vor fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală în mediul rural să fie cuprinse între 500 de metri pătraţi şi 1.000 de metri pătraţi.

Proiectul va fi transmis, pentru dezbatere, Camerei Deputaţilor, for decizional, şi abia apoi va fi publicat în Monitorul Oficial.