Un sondaj amplu publicat arată că cetățenii europeni sprijină politica energetică urmărită de UE în ultimii cinci ani. Privind în perspectivă, ele își exprimă sprijinul ferm pentru o mai bună coordonare la nivelul UE și pentru mai multe eforturi la nivelul UE și la nivel național pentru a face prețurile la energie mai accesibile, pe măsură ce urmărim tranziția către o energie curată și ne asigurăm independența energetică.
Marea majoritate a respondenților (77 %) afirmă că Uniunea Europeană ar trebui să aibă un rol de coordonare mai puternic în domeniul energiei, în funcție de circumstanțele diferite.
79 % dintre persoanele intervievate sunt de acord că obiectivele noastre climatice vor stimula crearea de noi locuri de muncă și vor atrage investiții în sectorul energiei curate. 76 % consideră că politicile noastre vor reduce dependența de importurile de energie, iar 69 % consideră că acestea vor asigura reducerea facturilor la energie pentru gospodării și întreprinderi. Pentru a asigura îndeplinirea acestor obiective, 62 % au afirmat că Europa ar trebui să își diversifice sursele de energie, inclusiv prin investiții în surse regenerabile, iar 54 % au afirmat că ar trebui să economisim energie ori de câte ori este posibil.