Cetățenii europeni sprijină politica energetică urmărită de UE


Un sondaj amplu publicat arată că cetățenii europeni sprijină politica energetică urmărită de UE în ultimii cinci ani. Privind în perspectivă, ele își exprimă sprijinul ferm pentru o mai bună coordonare la nivelul UE și pentru mai multe eforturi la nivelul UE și la nivel național pentru a face prețurile la energie mai accesibile, pe măsură ce urmărim tranziția către o energie curată și ne asigurăm independența energetică.

Marea majoritate a respondenților (77 %) afirmă că Uniunea Europeană ar trebui să aibă un rol de coordonare mai puternic în domeniul energiei, în funcție de circumstanțele diferite.  

79 % dintre persoanele intervievate sunt de acord că obiectivele noastre climatice vor stimula crearea de noi locuri de muncă și vor atrage investiții în sectorul energiei curate. 76 % consideră că politicile noastre vor reduce dependența de importurile de energie, iar 69 % consideră că acestea vor asigura reducerea facturilor la energie pentru gospodării și întreprinderi. Pentru a asigura îndeplinirea acestor obiective, 62 % au afirmat că Europa ar trebui să își diversifice sursele de energie, inclusiv prin investiții în surse regenerabile, iar 54 % au afirmat că ar trebui să economisim energie ori de câte ori este posibil.