Modificări ale programului de gestionare a câinilor fără stăpân!


Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân și pentru stabilirea unor norme privind creșterea în scop comercial a câinilor și comercializarea acestora.

Accesul publicului în adăposturile publice este permis cel puţin 4 ore zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 18.00, în baza unui program stabilit de serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

Vizitatorii au dreptul să fotografieze şi să filmeze câinii din adăposturile publice și/sau din adăposturile private aparținând operatorilor cărora le-au fost încredințate/delegate/concesionate activitățile de gestionare a câinilor fără stăpân.

În adăposturile private, aparținând operatorilor serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, pot fi adăpostiți câini fără stăpân capturați de pe raza județului în care se află adăpostul, precum și câini fără stăpân capturați de pe raza județelor învecinate, din localități aflate la distanțe de cel mult 65 km față de adăpost.