Ordinul nr. 143/2024 aprobă tarifele aplicabile în domeniul sanitar – veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.
În cazul în care în aceeaşi unitate se desfăşoară activităţi de abatorizare şi tranşare, se va percepe numai tariful pentru abatorizare, pentru loturile tăiate în aceeaşi unitate.
Tariful pentru tranşare se percepe pentru carcasele, semicarcasele, sferturile de carcase şi piesele care sunt recepţionate în vederea tranşării în unităţile de tranşare, unităţile de carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic, unităţile de procesare, carmangerii şi măcelării.
Produsele de origine animală depozitate în depozite integrate în unităţile producătoare, precum şi în alte depozite autorizate sanitar – veterinar aparţinând aceleiaşi unităţi, aflate în aceeaşi localitate şi în alte localităţi, precum şi produsele de origine animală livrate de unitatea producătoare altei unităţi în baza unui contract de franciză nu se tarifează.