Indemnizaţia de şedinţă acordată lunar membrilor Consiliului Concurenţei


Ordinul nr. 1869/2024 prevede punerea în aplicare a Regulamentului privind modificarea Regulamentului pentru aprobarea indemnizaţiei de şedinţă acordate lunar membrilor Consiliului Concurenţei.

Pentru fiecare membru al Plenului Consiliului Concurenţei, indemnizaţia se stabileşte la 100% din cuantumul indemnizaţiei lunare de care beneficiază în această calitate, indiferent de numărul de şedinţe ale Plenului desfăşurate în cursul unei luni.

Indemnizaţia poate fi diminuată temporar de ordonatorul de credite în scopul încadrării în sumele bugetare disponibile, cu informarea prealabilă a Plenului Consiliului Concurenţei.

Indemnizaţia de şedinţă a membrilor Plenului la şedinţele Consiliului Concurenţei se acordă pentru:
a) participarea la şedinţele de Plen şi/sau comisie şi semnarea documentelor rezultate în urma dezbaterilor în aceste formaţiuni deliberative, potrivit prevederilor art. 19 din lege;
b) participarea la şedinţele de audiere, încheiate prin deliberare, şi semnarea documentelor rezultate în urma acestora, desfăşurate ca urmare a finalizării raportului asupra investigaţiei prevăzute la art. 42 din lege.