Atestatele profesionale ale conducătorilor auto vor putea fi obținute online!


Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordinul ministrului transporturilor și infrastructurii privind instituirea unor măsuri de simplificare și digitalizare a procedurilor administrative privind emiterea certificatelor/atestatelor profesionale ale personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere.

La Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a fost selectat serviciul de eliberare atestate/certificate de pregătire profesională care este în sarcina Autorității Rutieră Române – A.R.R.

În acest sens, a fost realizat un sistem informatic care să permită simplificarea atât a proceselor de depunere a documentelor în vederea eliberării certifcatelor/atestatelor de pregătire profesională, cât și eliberarea în format electronic a acestor certificate/atestate.

Certificatele/atestatele profesionale urmează astfel să devină documente electronice semnate, de către Autoritatea competentă, cu o semnătură digital electronică ce urmează a fi stocate intr-o bază de date ce va fi pusă la dispoziția autorităților cu atribuții în controlul rutier.