Metodologie pentru restituirea contravalorii serviciilor de şcolarizare cu finanţare de la bugetul de stat


Metodologia pentru restituirea contravalorii serviciilor de şcolarizare cu finanţare de la bugetul de stat a fost aprobată de Ordinul nr. 5496/2024.

Prezenta metodologie a fost elaborată în vederea asigurării dreptului studenţilor/absolvenţilor care au beneficiat de şcolarizare cu finanţare de la bugetul de stat în cadrul unui program de studii universitare de a urma, în condiţiile legii, un alt program de studii universitare în cadrul aceluiaşi ciclu de studii universitare.

Contravaloarea serviciilor de şcolarizare finanţate de la bugetul de stat, integral sau parţial, ce trebuie restituită reprezintă suma granturilor de studii pentru anii de şcolarizare într-o instituţie de învăţământ superior la ciclul universitar urmat.

Studentul/Absolventul ce doreşte să restituie contravaloarea serviciilor de şcolarizare cu finanţare de la bugetul de stat va face o solicitare în scris către instituţia de învăţământ superior unde şi-a desfăşurat studiile, în care să fie menţionate denumirea programului de studii universitare la care a fost înscris, perioada şi forma de învăţământ.