Sprijin în vederea implementării proiectelor privind construirea instalaţiilor de reciclare a deşeurilor


Ordinul nr. 1467/2024 prevede aprobarea Ghidului de finanţare a Programului aferent schemei de ajutor de minimis “Sprijin în vederea implementării proiectelor privind construirea instalaţiilor de reciclare a deşeurilor”.

Scopul programului este acela de a sprijini operatorii economici în vederea realizării de lucrări pregătitoare necesare pentru investiţii iniţiale finanţate în baza Schemei de ajutor de stat regional pentru investiţii având ca scop reducerea efectelor negative ale deşeurilor asupra mediului şi reducerea consumului de resurse primare.

Finanţarea programului se realizează din veniturile încasate la Fondul pentru mediu, în limita creditelor de angajament şi bugetare prevăzute cu această destinaţie prin bugetul anual al Fondului pentru mediu, aprobat conform legii, fără a depăşi echivalentul în lei a 26 milioane euro.

Analiza dosarelor de finanţare depuse în condiţiile prezentului ghid se poate realiza şi prin externalizarea serviciilor aferente acestor activităţi sau prin cooptarea de personal din alte instituţii publice sau autorităţi publice centrale, cu aprobarea conducătorilor acestora.