„Vocea generației noastre” – Prima ediție a Summitului copiilor


Aproximativ 150 de copii din întreaga țară au participat la sesiunea plenară și la panelurile tematice și au venit cu soluții inovatoare pentru a le transmite decidenților politici.

Concluziile discuțiilor din cadrul Summitului vor fi incluse într-un raport și vor fi prezentate de reprezentanții copiilor Cabinetului Prim-Ministrului, în cadrul unei întrevederi ulterioare.

Evenimentul a fost posibil și datorită sprijinului unor organizații precum UNICEF România, Salvați Copiii România, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii, World Vision România, SOS Satele Copiilor, Hope and Homes for Children, Consiliul Național al Elevilor, Uniunea Elevilor Reprezentanți, respectiv Fundația Filantropică Metropolis, dar și al USAMV și al Complexului Studențesc Tei.

Summitul a fost organizat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, cu sprijinul Cancelariei Prim-ministrului (Departamentul pentru Evaluare Integrată și Monitorizarea Programelor Finanțate din Fonduri Publice și Europene).