Au fost aprobate mai multe proiecte de investiții pentru îmbunătățirea capacității de gestionare a deșeurilor!


OUG nr. 63/2023 prevede finanţarea din Fondul pentru mediu a unor proiecte de dezvoltare a infrastructurii de management integrat al deşeurilor.

În exercițiul financiar trecut Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 au fost finanțate mai multe proiecte de investiții pentru îmbunătățirea capacității de gestionare a deșeurilor, la nivel național.

Beneficiarii proiectelor sunt ADI organizate la nivelul județelor, sau alte structuri, după caz. O serie de proiecte au înregistrat întârzieri, beneficiarii solicitând fazarea lor în următorul exercițiu financiar.

Prin prezentul act normativ se instituie posibilitatea legală de asigurare, prin AFM, a finanțării din Fondul pentru mediu cu 167,6 de milioane de lei a 4 investiții care nu pot face obiectul etapizării prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

Acest demers este de natură a sprijini finalizarea implementării proiectelor promovate de autoritățile publice locale, prin asigurarea finanțării investițiilor care completează sistemele de management integrat al deșeurilor existente.