Metodologie de confirmare a rezultatelor evaluărilor desfăşurate de către agenţiile de asigurare a calităţii din străinătate!


Ordinul nr. 4341/2024 prevede aprobarea Metodologiei de confirmare a rezultatelor evaluărilor desfăşurate de către agenţiile de asigurare a calităţii din străinătate, înregistrate în Registrul European pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (EQAR), pe teritoriul României.

Asigurarea calităţii învăţământului superior şi a cercetării ştiinţifice universitare este o obligaţie a instituţiei de învăţământ superior şi o atribuţie fundamentală a Ministerului Educaţiei. în realizarea acestei atribuţii, Ministerul Educaţiei colaborează cu Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior, denumită în continuare ARACIS, cu alte agenţii înscrise în Registrul European pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (EQAR), denumite în continuare AAC, precum şi cu alte organisme cu competenţe în domeniu, conform legislaţiei în vigoare.

ARACIS este autoritatea cu competenţă exclusivă în evaluarea externă a calităţii pentru dobândirea autorizaţiei de funcţionare provizorie în vederea organizării de programe de studii de formare iniţială, precum şi de formare continuă.

ARACIS este autoritatea cu competenţă exclusivă în evaluarea externă a calităţii pentru programe de studii de formare continuă.