Studenții sunt așteptați să se înscrie în hackathonul „România fără dosar”


Până la 1 noiembrie, studenții din toată țara sunt așteptați să se înscrie în hackathonul „România fără dosar” și să ofere propriile soluții pentru debirocratizarea administrației publice, folosind inteligența artificială.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării anunță că s-a alăturat celei de-a patra ediții a hackathonului studențesc „România fără Dosar”, competiție inițiată de Universitatea din București și Camera Deputaților. Hackathonul se va desfășura în perioada 10-24 noiembrie 2023, iar finala va avea loc la Cluj-Napoca, pe 24 noiembrie.

Competiția România fără dosar provoacă studenții să se implice în debirocratizarea administrației publice. La această ediție, concurenții sunt așteptați să creeze soluții de digitalizare cu ajutorul inteligenței artificiale și să construiască campanii de comunicare pentru promovarea soluțiilor proprii.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va prezenta studenților proiectul primului funcționar public digital, soluție pe care participanții la hackathon o vor folosi pentru a inova în zona serviciilor publice oferite de statul român.