Un proiect cuprins în programul de guvernare oferă posibilitatea tinerilor de până în 26 de ani să acceseze credite fără dobândă, garantate în proporţie de 80% de către stat, în valoare de maxim 40.000 de lei, pentru plata chiriei, a cursurilor sau a unei părţi din construcţia unei locuinţe. Persoanele eligibile trebuie doar să prezinte băncilor cuprinse în program contractul de închiriere sau de construcţie a locuinţei, respectiv facturile pentru cursuri sau pentru cărţile necesare.
Tot o facilitate cu caracter social este şi intenţia de deschidere a unui fond locativ pentru tineri, în parteneriat cu primăriile, prin care se oferă acces la locuinţe cu chirie mai mică decât practica pieţei. Statul, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), oferă deja tinerilor locuinţe cu chirii subvenţionate, program prin care se gestionează circa 30.000 de unităţi locative.
Se susţine că nevoia de spaţiu locativ nou a României este extrem de ridicată, iar stimularea pieţei prin suvenţionarea chiriei ar putea determina apariţia de produse imobiliare din mediul privat, statul având o capacitate limitată pentru a acoperi necesarul. Ţara noastră se plasează pe locul şase în Uniunea Europeană în privinţa tinerilor adulţi care locuiesc cu părinţii. Aproape 70% dintre bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani locuiau cu părinţii în 2015, în timp ce procentul femeilor tinere care se găsesc în aceeaşi situaţie se apropie de 50%, potrivit unui studiu.