Preşedinţii partidelor parlamentare fără protecţia SPP


lcProiectul de lege privind Ordonanţa de Urgenţă nr. 43/2015 privind unele măsuri pentru asigurarea mijloacelor de transport destinate activităţii de curierat a materialelor clasificate şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, a fost aprobat de Senat.

Însă proiectul Ordonanţei de Urgenţă nr. 43/2015 nu include aricolele care prevedeau că Serviciul de Pază Protecţie va asigura protecţie şi preşedinţilor de partide parlamentare, acesta fiind eliminate din actul normativ de comisia de apărare. Astfel preşedinţii de partide parlamentare nu mai pot beneficia de protecţia Serviciul de Pază Protecţie.

De asemenea Ordonanţa de urgenţă prevede asigurarea mijloacelor de transport pentru curierat a materialelor NATO şi UE clasificate, conform standardelor cerute privind condiţiile de siguranţă, dar şi faptul că Oficiul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat(ORNISS) a primit dreptul să achiziţioneze două mijloace de transport pentru care s-a repartizat şi o cotă de combustibil de până la 500 de litri pe lună.