Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere proiectul de Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Institutul Regional de Oncologie Timişoara”.
Potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre studiul de fezabilitate are ca obiect realizarea Institutului Regional de Oncologie Timişoara prin transformarea unei clădiri existente, începută în anul 1994 şi nefinalizată, prin extinderea construcţiei, avându-se în vedere directivele europene şi reglementările în domeniul sănătăţii publice.
Clădirea în care va funcţiona Institutul Regional de Oncologie Timişoara va îndeplini cateva criterii minimale:
- amplasare într-o zonă ce poate permite dezvoltarea ulterioară (extinderea). Astfel suprafaţa de teren ~5,5 hectare dedicată investiţiei permite dezvoltarea într-o etapă ulterioară atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
- asigurarea accesului la unităţile clinice din oraş pentru consulturi interdisciplinare.
- asigurarea spaţiilor medicale şi de tratament, conform normativelor în vigoare din România şi Uniunea Europeană, cât şi pentru sectorul de cercetare, învăţământ, laboratoare, săli de tratament, spaţii administrative.
- realizarea investiţiei va rezolva problema majoră a lipsei de spaţii pentru spitalizare şi îngrijiri paleative, insuficiente ca număr şi dotare în prezent, raportate la incidenţa cancerului în zona de Vest a României.
Proiectul de act normativ mai arată că finanţarea obiectivului de investiţii aprobat se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, şi, în completare, din alte surse legal constituite, conform programului de investiţii publice aprobate potrivit legii.