Ordinul nr. 115/2025 modifică Normele cu privire la natura, compoziţia, fabricarea şi etichetarea sucurilor din fructe şi ale altor produse similare destinate consumului uman.
Se prevede că în cazul produselor obţinute din două sau mai multe tipuri de fructe, cu excepţia cazului în care se utilizează suc de lămâie şi/sau suc de lămâie verde denumirea produselor este alcătuită dintr-o listă a fructelor utilizate, enumerate în ordine descrescătoare în funcţie de volumele de suc de fructe sau de piure incluse, astfel cum se menţionează în lista ingredientelor. În cazul produselor obţinute însă din trei sau mai multe tipuri de fructe, indicarea fructelor utilizate poate fi înlocuită fie cu cuvintele «diverse fructe» sau cu un text similar, fie cu numărul tipurilor de fructe utilizate.
În cazul nectarului de fructe obţinut atât din suc dintr-o specie de fructe cât şi din amestecuri de sucuri de fructe, etichetarea trebuie să cuprindă conţinutul minim de suc (uri) de fructe, piure de fructe sau orice alt amestec al acestor ingrediente, prin menţiunea «conţinut de fructe: minimum . . .%». Această informaţie se găseşte în acelaşi câmp vizual cu denumirea produsului.