Procedura de emitere a avizului pentru finanţarea proiectelor europene!


Ordinul nr. 6048/2024 prevede aprobarea Procedurii de emitere a avizului pentru finanţarea proiectelor ce au ca obiectiv comunicarea şi diseminarea informaţiilor referitoare la accesarea fondurilor europene.

Instituţiile publice care au rol de autoritate de management (AM), organism intermediar (OI) şi/sau coordonator de reforme/ investiţii (CRI), care îndeplineşte calitatea de coordonator naţional al comunicării şi diseminării informaţiilor, pot elabora şi implementa proiecte care au ca obiectiv comunicarea şi diseminarea informaţiilor referitoare la accesarea fondurilor europene şi asigurarea transparenţei informaţiilor publice în domeniul fondurilor europene, prin care să implementeze măsurile prevăzute în Planul de comunicare al programelor pe care le gestionează şi/sau a măsurilor de informare şi comunicare cu caracter orizontal.

Prezenta procedură prezintă atât rolurile fiecărei instituţii înscrise în demersul proiectelor de comunicare, cât şi o descriere completă a întregului proces de solicitare a avizului şi a criteriilor de conformitate pentru proiectele depuse spre avizarea DCCI din cadrul MIPE.