ANCOM lansează în consultare publică noua versiune a proiectului de decizie privind procedura de informare


Autoritatea lansează în consultare publică o nouă versiune a proiectului de decizie privind procedura de informare pentru furnizorii de servicii intermediare, simplificată față de abordarea inițială. Informațiile privind serviciile oferite vor fi transmise de către furnizori prin intermediul serviciului „My ANCOM”.

Prin stabilirea unei proceduri de informare ce trebuie să o parcurgă furnizorii de servicii intermediare al căror loc de stabilire este în România, ANCOM, în calitatea sa de coordonator al serviciilor digitale, urmărește transparentizarea activității furnizorilor din România, în sensul prevederilor Legii nr. 50/2024. Procesul contribuie la comunicarea eficientă între furnizori și ANCOM, dar, în același timp, permite o mai bună cunoaștere a dimensiunii și a tendințelor pieței în care acești furnizori de servicii intermediare activează.

Totodată, pentru protecția drepturilor destinatarilor serviciilor prestate de către furnizorii de servicii intermediare, identificarea și cunoașterea acestora facilitează activitatea de supraveghere a respectării prevederilor Regulamentului privind serviciile digitale, activitate ce cade în sarcina ANCOM.