Procedura de înregistrare a laboratoarelor care efectuează monitorizarea calităţii apei potabile!


Ordinul nr. 4052/2024 modifică procedura de înregistrare la Ministerul Sănătăţii a laboratoarelor care efectuează monitorizarea calităţii apei potabile în cadrul controlului oficial al apei potabile.

Monitorizarea operaţională a calităţii apei potabile se realizează de către furnizorii de apă, prin laboratoarele proprii sau, în situaţia în care nu deţin laboratoare, prin laboratoare înregistrate la Ministerul Sănătăţii cu care furnizorii de apă încheie contracte ori prin laboratoarele direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi laboratoarele INSP pentru acei parametri pentru care nu există capacitate analitică proprie.

Certificatul de înregistrare a laboratorului este valabil timp de 2 ani, în condiţiile în care nu apare nicio modificare care să conducă la neconformarea cu datele furnizate la data înregistrării.

Reprezentanţii laboratoarelor trebuie să reia procedura de înregistrare cu cel puţin 90 de zile înainte de expirarea certificatului de înregistrare a laboratorului.

În cazul în care nu se reia procedura de înregistrare în termenul prevăzut mai sus, laboratorul se radiază din Registru la data expirării certificatului de înregistrare.