Criterii ecologice aplicabile categoriilor de produse care au impact asupra mediului


Ordinul nr. 1946/2024 prevede aprobarea criteriilor ecologice aplicabile categoriilor de produse care au impact asupra mediului pe durata întregului ciclu de viaţă.

Exemplele şi notele furnizate cu titlu orientativ în anexele la prezentul ordin, pentru ilustrarea modului de completare a informaţiilor relevante, nu se reproduc ca atare în conţinutul documentaţiei de atribuire.

Autorităţile/Entităţile contractante pot utiliza criterii ecologice suplimentare faţă de cele prevăzute de prezentul ordin, în funcţie de specificul achiziţiei, dacă acestea aduc beneficii specifice şi nu restricţionează în mod artificial participarea la procedura de atribuire.

Pentru categoriile de produse care au impact asupra mediului pe durata întregului ciclu de viaţă, autorităţile/entităţile contractante pot utiliza:
a) sistemul de factori de evaluare care vizează aspecte de mediu cu o pondere de 60%; sau
b) sistemul de factori de evaluare care vizează aspecte de mediu cu ponderea prevăzută la art. 2 alin. (1), fiind completat cu alţi factori de evaluare care vizează obţinerea unor avantaje suplimentare cerinţelor solicitate prin caietul de sarcini sau aspecte privind responsabilitatea socială sau inovarea.