Cooperarea internațională este o armă de succes în lupta împotriva traficului de persoane!


Cu prilejul Zilei Mondiale împotriva Traficului de Persoane, autoritățile de aplicare a legii din Ucraina, cu sprijinul și implicarea autorităților române și Organizației International Justice Mission (IJM)  au realizat un material video care ilustrează importanța implicării și cooperării  în protejarea victimelor și prinderea traficanților.

Materialul video ilustrează eforturile româno-ucrainiene ce au avut ca rezultat salvarea a doi cetățeni ucraineni care au devenit victime ale traficului în România.

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane a fost implicată, încă de la începutul conflictului armat, din februarie 2022, în informarea și protejarea cetățenilor ucraineni cu privire la pericolul traficului de persoane.

Campaniile de informare ale instituțiilor și organizațiilor neguvernamentale au avut un impact semnificativ în reducerea vulnerabilității refugiaților ucraineni, iar cooperarea transfrontalieră în urmărirea și prinderea traficanților de persoane reprezintă  pași importanți în descurajarea fenomenului.