Va fi implementat Registrul național de evidență a reviziilor și reparațiilor la vehiculele feroviare!


Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin al ministrului transporturilor și infrastructurii privind realizarea și implementarea Registrului național de evidență a reviziilor și reparațiilor la vehiculele feroviare.

Într-o perioadă dominată de digitalizare și inovații tehnologice, managementul și monitorizarea eficientă a reviziilor și reparațiilor planificate la vehiculele feroviare reprezintă un aspect esențial pentru siguranța și performanța acestora. Implementarea unui Registru electronic pentru evidența acestor activități aduce multiple beneficii, atât pentru deţinătorii/utilizatorii vehiculelor, cât și pentru operatorii economici certificații/autorizați care execută activitățile respective, autorități și alte părți interesate.

De asemenea, implementarea unui Registru național al reviziilor și reparațiilor la vehiculele feroviare reprezintă un pas esențial către modernizarea și eficientizarea managementului întreținerii vehiculelor. Beneficiile multiple, inclusiv accesibilitatea, transparența, siguranța și eficiența operațională, justifică investițiile necesare pentru dezvoltarea și implementarea acestui sistem.