Proiect. Strategia Industrială a României 2024-2030!


Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Strategiei Industriale a României 2024-2030.

Strategia Industrială a României are un dublu scop. În primul rând să definească o viziune națională asupra politicii industriale prin raportare la contextul european și internațional.

În al doilea rând, să propună și să fundamenteze intervenții de sprijin pentru sectorul industrial ca urmare a procesului de adaptare al acestuia la dubla tranziție, digitală și verde.

De asemenea, planul de acțiune al strategiei va propune priorități și acțiuni care să răspundă schimbărilor structurale la nivel industrial din domenii precum: tehnologii avansate, inteligență artificială, Industrie 4.0, tendințe cu un impact semnificativ asupra ratei de ocupare și de pregătire a forței de muncă.

Strategia Industrială a României este un document care reunește măsurile și răspunsurile pe care autoritățile cu responsabilități și atribuții care au impact asupra industriei naționale le pot adopta pentru a răspunde amenințărilor sau oportunităților identificate în document.