Regulament privind constituirea, organizarea şi funcţionarea Comisiei pentru desemnarea destinaţiilor ecoturistice!


Ordinul nr. 1946/2024 prevede aprobarea Regulamentului privind constituirea, organizarea şi funcţionarea Comisiei pentru desemnarea destinaţiilor ecoturistice, precum şi a Procedurii de evaluare pentru desemnarea destinaţiilor ecoturistice.

Comisia pentru desemnarea destinaţiilor ecoturistice este un organism tehnic de analiză şi evaluare a conformităţii cu criteriile prevăzute în anexa nr. 12 la Strategia naţională de dezvoltare a ecoturismului – context, viziune şi obiective – 2019 – 2029.

Comisia este constituită din reprezentanţi ai autorităţii publice centrale responsabile în domeniul turismului, ai autorităţii publice centrale responsabile în domeniul mediului, respectiv ai Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Turism şi ai Asociaţiei de Ecoturism din România.

Comisia are ca principale atribuţii:
a) analiza documentaţiilor depuse prin care se solicită desemnarea unei localităţi/unui grup de localităţi ca destinaţie ecoturistică/prelungirea statutului de destinaţie ecoturistică;
b) evaluarea pe teren a destinaţiilor aplicante;
c) elaborarea raportului de evaluare.

Comisia se întruneşte ori de câte ori este nevoie, ca urmare a apariţiei unei situaţii care impune acest fapt, la solicitarea ori cu acordul preşedintelui.