Distribuirea tichetelor sociale pe suport electronic pentru mamele defavorizate!


Ordinul nr. 4221/2024 prevede aprobarea Procedurii specifice de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic pentru categoriile de cupluri mamă – nou – născut defavorizate, precum şi mecanismul de implementare aferent.

Prezenta procedură reglementează distribuirea tichetelor sociale pe suport electronic pentru categoriile de cupluri mamă – nou – născut defavorizate, precum şi mecanismul de implementare aferent.

În termen de 10 zile lucrătoare de la primirea tichetelor sociale pe suport electronic de la unitatea emitentă, unităţile administraţiei publice locale, prin serviciile publice de asistenţă socială în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau reşedinţa destinatarii finali sau, după caz, reprezentanţii legali ai acestora, distribuie tichetele sociale către destinatarii finali şi transmit agenţiei judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială listele de distribuire cu semnăturile de primire, în format electronic.

Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială centralizează listele de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic la nivel naţional în două zile lucrătoare şi le transmite Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Plicurile care nu au fost ridicate de către beneficiarii finali în termen de 90 de zile de la data preluării de către reprezentantul autorităţii administraţiei publice locale se centralizează la nivelul fiecărei unităţi administrativ – teritoriale şi se remit Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene împreună cu lista persoanelor eligibile cărora nu le-au fost distribuite cardurile sociale pe suport electronic.