Regulament de organizare şi funcţionare a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru!


Hotărârea nr. 8/2924 prevede modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centrueste organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, care este constituit şi funcţionează pe principii parteneriale la nivelul Regiunii de dezvoltare Centru în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

Consiliul coordonează întregul proces de dezvoltare regională în cadrul regiunii, constituită din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Consiliul alege un preşedinte şi un vicepreşedinte, care nu pot fi reprezentanţi ai aceluiaşi judeţ; aceste funcţii sunt îndeplinite prin rotaţie, pentru câte un mandat de un an, de către preşedinţii consiliilor judeţene.

Reuniunile Consiliului se pot desfăşura numai în prezenţa a cel puţin jumătate plus unu din numărul membrilor care îl constituie şi cu condiţia reprezentării tuturor judeţelor din cadrul regiunii.