Zi istorică pentru patrimoniul românesc!


Zi istorică pentru patrimoniul românesc: două dosare au primit acceptul pentru a fi incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO: Ansamblul monumental «Calea Eroilor» realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu / Brâncuși Monumental Ensemble of Târgu Jiu și Frontierele Imperiului Roman – Dacia / Frontiers of the Roman Empire – Dacia!

Comitetul Patrimoniului Mondial, reunit în India, la New Delhi, în cadrul celei de-a 46-a sesiuni, a adoptat astăzi deciziile favorabile de înscriere în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO pentru cele două dosare ale României: „Ansamblul monumental «Calea Eroilor» realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu” și „Frontierele Imperiului Roman – Dacia”.

“Înscrierea „Ansamblului monumental «Calea Eroilor» realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu” în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO reprezintă recunoașterea valorii universale excepționale a capodoperei artei monumentale create de marele artist român la Târgu Jiu. Recunoașterea primită azi ne obligă să asigurăm Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” protecția cuvenită, să-l păstrăm intact pentru generațiile viitoare și pentru memoria culturală a umanității. E un angajament pe care țara noastră îl ia la nivel internațional, dar care implică în primul rând un efort la nivel național și, în special, local, în orașul în care a fost creat. 

,