Metodologie de şcolarizare a bursierilor români de pretutindeni în unităţile de învăţământ preuniversitar!


Ordinul nr. 5556/2024 prevede aprobarea Metodologiei de şcolarizare a bursierilor români de pretutindeni în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din România.

Înscrierea bursierilor români de pretutindeni la nivelul liceal, începând cu clasa a IX – a sau a X – a, după caz, forma de învăţământ cu frecvenţă – zi, se realizează cu respectarea legislaţiei în vigoare, a regulamentelor specifice aprobate prin ordin al ministrului educaţiei şi a regulamentului – cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Ca urmare a rezultatelor concursului de admitere, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi transmite electronic către inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) dosarele candidaţilor declaraţi admişi.

În vederea înscrierii la studii în învăţământul preuniversitar de stat din România, bursierii români de pretutindeni declaraţi admişi se vor adresa unităţii de învăţământ preuniversitar de stat unde au fost repartizaţi, pentru depunerea dosarului.