Program de cooperare dintre România și Portgalia în domeniul învăţământului superior!


A fost aprobat Programul de cooperare dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Portugheze în domeniile limbii, educaţiei, ştiinţei, tehnologiei şi învăţământului superior, al culturii, sportului, tineretului, mass – mediei şi turismului.

Programul urmăreşte să dezvolte şi să extindă cooperarea dintre părţi în domeniile limbii, educaţiei, ştiinţei, tehnologiei şi învăţământului superior, culturii, sportului, tineretului, mass – mediei şi turismului.

Partea română acordă anual, la cerere şi luând în considerare opinia părţii portugheze, 20 de luni – bursă pentru studenţi, pentru studii parţiale, 20 de luni – bursă pentru stagii de specializare pentru doctoranzi şi cadre didactice şi 5 locuri pentru studenţi şi cadre didactice, la cursurile de vară de limbă, literatură şi civilizaţie românească. Lunile – bursă pot fi împărţite în perioade de studii de durată mai scurtă, de la 3 la 10 luni. Primirea la studii este condiţionată de cunoaşterea limbii părţii primitoare sau a limbii engleze.

Partea portugheză, prin Camoes, I.P., acordă anual, la cerere şi luând în considerare opinia părţii române, burse pentru studenţi, cercetători şi profesori români de limbă şi cultură portugheză, în cadrul diferitelor programe de burse ale Centrului Camoes I.P., în legătură cu care sunt disponibile informaţii pe website-ul acestuia.