Mecanism de monitorizare şi reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră!


Legea nr. 239/2024 prevede modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2018 pentru stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a benzinei şi motorinei, de introducere a unui mecanism de monitorizare şi reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi de stabilire a metodelor de calcul şi de raportare a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

Se admite comercializarea către consumatorul final numai a GPL care corespunde cerinţelor şi metodelor de încercare prevăzute în standardul român SR EN 589 – Carburanţi pentru automobile – GPL – Cerinţe şi metode de încercare.

În perioada 1 mai – 30 septembrie se permite comercializarea către consumatorul final doar a GPL clasa C, în conformitate cu standardul român SR EN 589 – Carburanţi pentru automobile – GPL – Cerinţe şi metode de încercare.

În perioada 1 octombrie – 30 aprilie se permite comercializarea către consumatorul final doar a GPL clasa A, în conformitate cu standardul român SR EN 589 – Carburanţi pentru automobile – GPL – Cerinţe şi metode de încercare.