Ghid de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă!


Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin al ministrului mediului, apelor și pădurilor pentru modificarea și completarea Ghidului de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, beneficiari persoane fizice, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 1817/2016.

Se impune abrogarea prevederilor art. 14 alin. (1) din Ghidul de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, beneficiari persoane fizice, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 1817/2016, cu următorul cuprins:

„(1)Dosarul de finanţare se va depune personal, legat, paginat şi opisat, într-un singur exemplar, în plic, la agenţia judeţeană pentru protecţia mediului pe raza căreia domiciliază solicitantul şi se va înregistra într-un registru special pentru acest program, doar în cazul în care dosarul de finanţare cuprinde toate documentele potrivit fişei conformităţii administrative. Nu se pot depune modificări şi completări ulterioare înregistrării la agenţia judeţeană pentru protecţia mediului.”

Pentru acoperirea vidului legislativ determinat de această abrogare, se propune completarea art. 14 din Ghidul de finanțare cu un nou alineat, alineatul (6), cu următorul conținut:

„(6) Instrucțiunile privind modalitatea de depunere a dosarelor de finanțare se aprobă prin Dispoziție a președintelui Administrației Fondului pentru Mediu care se publică pe pagina de internet a instituției www.afm.ro.”.