În fiecare spital se organizează un serviciu de anatomie patologică!


Serviciile de anatomie patologică şi prosectură din cadrul spitalelor asigură, prin mijloace cu caracter ştiinţific, stabilirea diagnosticului de certitudine, contribuind la realizarea cercetării ştiinţifice în domeniul medical şi la îmbunătăţirea asistenţei medicale.

Potrivit Ordinului nr. 3801/2024 în spitalele publice sau private se organizează un serviciu de anatomie patologică şi prosectură unic ca secţie sau departament, subordonat administrativ direct conducerii spitalului.

Şeful serviciului de anatomie patologică şi prosectură asigură coordonarea întregii activităţi administrative şi medicale din cadrul acestuia. Funcţia de şef serviciu al serviciului de anatomie patologică şi prosectură se ocupă conform dispoziţiilor legale în vigoare.

Funcţia de asistent medical şef în cadrul serviciului de anatomie patologică şi prosectură se ocupă conform dispoziţiilor legale în vigoare de către asistenţi medicali absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ medical, pregătiţi în specialitatea asistent medical de laborator, cu o vechime de cel puţin 5 ani în specialitatea respectivă.