A fost încheiat un Protocol privind colaborarea interinstituţională!


A fost încheiat un Protocol privind colaborarea interinstituţională încheiat între Consiliul Concurenţei, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Potrivit Ordinului nr. 1061/2024 obiectul protocolului constă în crearea cadrului de funcţionare pentru cooperarea interinstituţională şi schimbul de informaţii în conformitate cu atribuţiile şi competenţele specifice prevăzute în legislaţia în vigoare pentru fiecare dintre părţile semnatare.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în vederea realizării obiectului prezentului protocol va pune la dispoziţia Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Consiliului Concurenţei, cu celeritate, în vederea îndeplinirii atribuţiilor legale specifice ale acestora, datele necesare solicitate cu privire la întreprinderile care desfăşoară activitate pe teritoriul României, pe care le are la dispoziţie sau pe care le-a obţinut în urma controalelor efectuate.

Consiliul Concurenţei, în vederea realizării obiectului prezentului protocol la primirea unei sesizări ce vizează posibile acţiuni speculative dintre cele prevăzute la art. 1 din O.U.G. nr. 84/2022, dacă aceasta are în vedere relaţia unei întreprinderi cu persoane fizice, va redirecţiona, în termen de maximum 5 zile lucrătoare, sesizarea către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, prin intermediul poştei electronice, la adresa de e-mail: [email protected];