Instituţiile de învăţământ superior de stat pot organiza activităţi extracurriculare!


Instituţiile de învăţământ superior de stat pot organiza, împreună cu studenţii, elevii din clasele a XI – a şi a XII – a, după caz, fazele naţionale ale activităţilor extracurriculare – ştiinţifice, tehnice, cultural – artistice şi sportive naţionale, precum şi cele pentru studenţii capabili de performanţe.

Potrivit Ordinului nr. 5430/2024 instituţiile de învăţământ superior de stat care organizează activităţi extracurriculare pot solicita Ministerului Educaţiei alocarea de fonduri de la bugetul de stat în vederea organizării şi desfăşurării acestora.

Fondurile solicitate de instituţiile de învăţământ superior de stat de la bugetul de stat pentru organizarea şi desfăşurarea de activităţi extracurriculare se alocă de către M.E. în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie.

Lista activităţilor extracurriculare cu devizele centralizate pe instituţiile de învăţământ superior şi suma totală aferentă se aprobă de către ordonatorul principal de credite în vederea realizării activităţilor extracurriculare, pe baza propunerilor transmise până în data de 2 decembrie a anului în curs.

Instituţiile de învăţământ superior de stat propun, până în data de 2 decembrie a anului în curs, activităţi extracurriculare care urmează a se desfăşura până la data de 15 decembrie a anului bugetar următor.