Instrucţiuni privind utilizarea semnăturii electronice


Instrucţiunile privind utilizarea semnăturii electronice pentru înregistrarea formularelor de aviz de înscriere şi căutarea datelor în Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară au fost aprobate de Ordinul nr. 1144/2024.

Formularul de aviz de înscriere este însoţit de copia actului de identitate al solicitantului şi, dacă este cazul, de documentul de reprezentare semnat cu semnătură electronică calificată.

În cazul în care documentul de reprezentare este emis pe suport hârtie, solicitantul are obligaţia transmiterii sau depunerii acestuia în original; în acest caz, Corpul Operatorilor Registrului Naţional de Publicitate Mobiliară, denumit în continuare Corpul Operatorilor, operatorul sau agentul înregistrează avizul de înscriere numai după primirea documentului original.

Lista privind tipul documentelor TED şi formatele electronice folosite de Registru se întocmeşte de Autoritatea de Supraveghere a Registrului Naţional de Publicitate Mobiliară şi se actualizează în funcţie de progresul tehnologic, la propunerea Corpului Operatorilor sau din oficiu, cu înştiinţarea prealabilă a acestuia.