Modificări ale Schemei de ajutor de minimis ”Digitalizarea IMM-urilor”


Au fost aduse modificări Schemei de ajutor de minimis “Digitalizarea IMM-urilor – grant de până la 100.000 euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale”.

Ordinul nr. 3993/2024 prevede că valoarea totală a ajutoarelor de minimis acordate unei întreprinderi unice nu trebuie să depăşească 300.000 euro pe o perioadă de 3 ani, luând în considerare inclusiv ajutorul de minimis acordat în baza prezentei scheme.

Aceste plafoane se aplică indiferent de forma ajutoarelor de minimis sau de obiectivul urmărit prin acestea şi indiferent dacă ajutorul acordat de statul membru este finanţat în totalitate sau parţial din resurse cu originea în Uniunea Europeană.

Sursa de finanţare pentru prezenta schemă este reprezentată de fonduri nerambursabile finanţate din PNRR în valoare de 292,1 milioane euro, echivalent în lei, precum şi de fonduri de la bugetul de stat în valoare de 55,4 milioane euro, echivalent în lei, reprezentând valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile în cazul în care nu sunt cheltuieli deductibile, TVA va fi suportată din bugetul de stat.

,