Metodologie privind organizarea programelor de studii universitare de licenţă didactică cu dublă specializare!


Ordinul nr. 4693/2024 prevede aprobarea Metodologiei privind înfiinţarea, structura planurilor de învăţământ şi organizarea programelor de studii universitare de licenţă didactică cu dublă specializare.

Programul de studii universitare de licenţă didactică cu dublă specializare este un program de studii universitare format din două specializări care, de regulă, sunt din acelaşi domeniu fundamental de ştiinţă.

Programele universitare de licenţă didactică cu dublă specializare se organizează în vederea accesului absolvenţilor la o carieră didactică în învăţământul preuniversitar pentru discipline din specializarea/specializările urmată/urmate.

Ministerul Educaţiei, prin direcţiile de specialitate, elaborează periodic lista programelor universitare de licenţă didactică cu dublă specializare necesar a fi organizate, pe baza analizei nevoilor de formare din sistemul de învăţământ preuniversitar, asociate disciplinelor de studiu din învăţământul preuniversitar, care duc la ocupaţia de cadru didactic corespunzătoare din Clasificarea ocupaţiilor din România (COR).