Metodologie – cadru pentru organizarea şi funcţionarea programelor de studii universitare integrate!


Ordinul nr. 4637/2024 prevede aprobarea Metodologiei – cadru pentru organizarea şi funcţionarea programelor de studii universitare integrate organizate în cadrul instituţiilor de învăţământ superior din România, finalizate cu diplomă comună sau diplomă dublă sau multiplă.

Programele de studii integrate pot fi organizate în comun de două sau mai multe instituţii de învăţământ superior acreditate din SEIS, recunoscute de statul de origine, acreditate în urma unui proces de evaluare externă efectuat de o agenţie de asigurare a calităţii în învăţământul superior înregistrată în Registrul European pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior.

Instituţiile de învăţământ superior româneşti care organizează programe de studii integrate stabilesc un regulament propriu de organizare şi funcţionare a acestora, aprobat de senatul universitar.

Acordurile interinstituţionale încheiate de către instituţia de învăţământ superior sunt elaborate cu respectarea regulamentului propriu de organizare şi a funcţionare a programelor de studii integrate.

Programele de studii integrate se finalizează cu diplomă comună sau diplomă dublă sau multiplă. Conţinutul şi formatul actelor de studii pentru programele de studii integrate, precum şi limba de redactare a acestora se aprobă de către senatele instituţiilor de învăţământ superior din România, conform acordurilor interinstituţionale.