Utilizarea fondului locativ administrat Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”!


OUG nr. 64/2024 prevede modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 19/20

Modificările aduse actului normativ care reglementează utilizarea fondului locativ administrat Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” – Ordonanța Guvernului nr. 19/2002 – vizează regulile aplicabile locuințelor de protocol și mecanismul privind atribuirea acestora, în acord cu poziția și ierarhia sistematizată a fondului locativ de protocol.

Astfel, atribuirea locuinței de protocol se face la cererea persoanelor care au acest drept (vicepreședinți ai Senatului și ai Camerei Deputaților, miniștri și asimilați aia cestora, precum și președintele Consiliului Legislativ și Avocatul Poporului) cu aprobarea Secretariatului General al Guvernului, pe bază de contract de închiriere și prestări servicii încheiat cu persoanele beneficiare, în limita fondului locativ existent.

Atribuirea se face doar dacă persoana respectivă nu deține în proprietate exclusivă sau în coproprietate, în localitatea în care își desfășoară activitatea, o altă locuință care să corespundă criteriilor aprobate prin hotărâre a Guvernului. De asemenea, suportarea costurilor privind atribuirea locuințelor de protocol revine în integralitate ministerelor și instituțiilor publice în care își desfășoară activitatea persoanele beneficiare.

O altă modificare vizează posibilitatea ca, de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, să se poată asigura și cheltuielile pentru reparații și investiții la fondul locativ aflat în administrarea RAAPPS.

S-a avut în vedere, în special, faptul că o parte din imobilul ”Palatul Parlamentului” a trecut din administrarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în cea a RAAPPS, pentru a servi drept sediu pentru Secretariatul General al Guvernului și toate entitățile din aparatul de lucru al Guvernului, relocate pe perioada lucrărilor de eficientizare energetică a Palatului Victoria.