Eliberarea avizului pentru exercitarea activităţilor profesionale stomatologice!


Decizia nr. 16/2024 prevede eliberarea avizului pentru exercitarea activităţilor profesionale stomatologice cu caracter temporar sau ocazional pe teritoriul României.

Exercitarea profesiei de medic stomatolog se realizează cu titlul profesional prevăzut de lege pentru calificarea profesională însuşită şi în baza avizului de practică în scop didactic şi/sau ocazional eliberat de CMSR.

Pe durata prestării cu caracter temporar sau ocazional a serviciilor profesionale stomatologice pe teritoriul României, persoanele se supun dispoziţiilor cu caracter profesional, regulamentar sau administrativ al calificărilor profesionale care definesc profesia de medic stomatolog şi utilizarea titlurilor, dispoziţiilor cu privire la faptele profesionale grave care afectează direct şi specific protecţia şi securitatea pacienţilor, precum şi dispoziţiilor disciplinare prevăzute de lege pentru medicii stomatologi cetăţeni români membri ai CMSR.

Persoanele care pe perioada exercitării profesiei de medic stomatolog în România, încalcă dispoziţiile, legile şi regulamentele profesiei de medic stomatolog răspund potrivit legii.