Ministrul Culturii invită experții să își exprime intenția de a participa în cadrul Comisiei de Film


Ministrul Culturii invită experții în domeniul producției de film să își exprime intenția de a participa în cadrul Comisiei de Film în România care va soluționa proiectele depuse în cadrul schemei de ajutor privind sprijinirea producției de opere audiovizuale pe teritoriul României, începând cu sesiunea de apel de proiecte organizată în anul 2024.

Comisia de Film în România va fi constituită dintr-un număr de 7 membri, numiţi prin ordin al ministrului culturii, pentru un mandat de 1 an, care poate fi reînnoit consecutiv o singură dată. Prin același ordin al ministrului culturii se vor desemna și doi supleanți.

Pentru a fi eligibile, persoanele interesate trebuie să se numere printre personalităţi din mediul universitar, reprezentanţi ai mediului cultural şi artistic, persoane cu experienţă în domeniul cinematografiei, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale specializate în politici publice, persoane cu experienţă în afaceri, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale specializate în politici publice, jurişti, economişti cu experienţă în domeniul finanţe/contabilitate şi auditori cu experienţă de minimum 3 ani în domeniul ajutoarelor de stat.