Se acordă fonduri pentru stimularea înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate!


Hotărârea nr. 589/2024 prevede aprobarea finanţării din Fondul pentru mediu a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate.

Se alocă din Fondul pentru mediu, sub formă de finanţare nerambursabilă, suma de 500.000 mii lei, pentru realizarea acţiunilor multianuale necesare implementării Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate, derulat prin Administraţia Fondului pentru Mediu care are calitate de furnizor de ajutor de stat şi de administrator al schemei de ajutor de stat “Sprijin în vederea achiziţionării de tractoare şi maşini agricole autopropulsate”.

Suma se acordă în baza contractului de finanţare încheiat între Administraţia Fondului pentru Mediu şi beneficiarii de ajutor de stat ale căror proiecte propuse au fost aprobate spre finanţare, în condiţiile ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate şi în conformitate cu schema de ajutor de stat “Sprijin în vederea achiziţionării de tractoare şi maşini agricole autopropulsate”.