Măsuri de punere în aplicare a Acordului dintre România şi SUA!


Legea nr. 163/2024 modifică şi completează Legea nr. 158/2019 pentru stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave.

Schimbul de informaţii cu Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite ale Americii se realizează prin intermediul unei platforme informatice dezvoltate şi administrate de către Ministerul Afacerilor Interne prin Direcţia Generală pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, denumită în continuare D.G.C.T.I., care constituie punct naţional de contact pentru aspecte de natură IT&C legate de interogarea automatizată a datelor cu caracter personal şi a informaţiilor suplimentare prin platforma informatică.

În privinţa schimbului de informaţii cu Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite ale Americii, se autorizează punctul/punctele naţional/naţionale de contact desemnat/desemnate de partea americană să efectueze interogarea automatizată a datelor de referinţă prin platforma informatică.