Măsuri necesare pentru organizarea Sezonului cultural România – Polonia


Hotărârea nr. 537/2024 prevede stabilirea măsurilor necesare pentru organizarea Sezonului cultural România – Polonia şi a altor programe culturale în anul 2024, precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Culturii şi a bugetului Institutului Cultural Român din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2024.

Se aprobă organizarea Sezonului cultural România – Polonia, în perioada iunie 2024 – noiembrie 2025, în scopul aprofundării relaţiilor diplomatice şi culturale bilaterale între România şi Polonia.

În vederea asigurării măsurilor pentru organizarea şi implementarea Sezonului cultural se aprobă înfiinţarea Comitetului interministerial de organizare a Sezonului cultural România – Polonia.

Modalităţile de colaborare între Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român şi celelalte instituţii reprezentate în cadrul Comitetului de organizare se stabilesc prin protocol de colaborare, încheiat în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.