Regulament de organizare şi funcţionare a Comisiei Naţionale a Artelor Spectacolului!


A fost aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei Naţionale a Artelor Spectacolului.

Potrivit Ordinului nr. 2890/2024 Comisia Naţională a Artelor Spectacolului este organismul de specialitate al Ministerului Culturii, cu rol consultativ şi de avizare.

În exercitarea atribuţiilor sale, Comisia analizează şi avizează solicitările de acordare a statutului de instituţie de spectacole sau concerte de importanţă naţională, depuse de autorităţile administraţiei publice centrale sau locale în subordinea cărora funcţionează instituţia de spectacole sau concerte.

Comisia este formată din 7 membri şi 2 supleanţi, personalităţi şi/sau specialişti în domeniul artelor spectacolului, pentru un mandat de 2 ani, cu posibilitatea de prelungire a acestuia o singură dată.

Membrii Comisiei sunt numiţi prin ordin al ministrului culturii, la propunerea Direcţiei cultură scrisă şi creaţie contemporană, ţinându-se cont de experienţa persoanei respective în domeniul artelor spectacolului, precum şi, după caz, luându-se în considerare studiile universitare în domeniu.

Comisia îşi desfăşoară activitatea în cadrul sesiunilor de avizare, sub forma unor reuniuni de lucru, organizate la sediul Ministerului Culturii sau prin intermediul platformelor de comunicare online.